XI Konferencja Naukowa
„Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie”
Mijają 24 lata od pierwszej Konferencji, która zapoczątkowała w 2000 roku cykl regularnych spotkań specjalistów branży ziemniaczanej, zarówno naukowców jak i praktyków, w szerokim aspekcie działań „od pola do stołu”. W tym czasie nastąpił w Polsce intensywny rozwój branży w takich kierunkach, jak na przykład hodowla nowych odmian ziemniaka, zwiększenie asortymentu i atrakcyjności konsumenckiej przetworów z ziemniaka, poprawa ich wartości odżywczej i dietetycznej.
Obecna edycja naszej Konferencji, pozwoli na przekazanie informacji na temat aktualnie prowadzonych badań oraz ich efektów mających znaczenie zarówno w rozwoju nauki, jak i wykorzystania w praktyce rolniczej i przetwórczej. Spotkamy się tym razem we Wrocławiu, łącząc korzyści i satysfakcję z udziału w Konferencji jak i atrakcyjności turystycznej miasta.
Problematyka XI Konferencji
Planowana Konferencja będzie obejmowała aktualne i rozwijane kierunki badań oraz stopień wykorzystania ich efektów w praktyce rolniczej, przemysłowej i żywieniowej. Najnowsze prace i badania zostaną omówione w czterech blokach tematycznych.